Veterán bloggerek kérdőíve

Mindig is nagyon tetszettek a blogos csoportokban felbukkanó kérdőívek, és már régóta piszkálta a fantáziámat, hogy én is beálljak a kitöltők sorába. Daremo blogját már jó ideje követem, felnézek a munkásságára, imádom a cikkeit és a novelláit is. Amikor szembe jött velem ez a kérdőív, és olvastam az ő saját válaszait, egyből elkapott az Én is! Én is! érzése. Lehet, hogy nem vagyok még igazi nagybetűs VETERÁN, de lássuk, mit árulnak el rólam kérdések.

1. Hány éve blogolsz?
Ez a blog lassan lassan 7 éve formálódik a kezeim alatt, előtte inkább rövid fellángolások voltak héba hóba, de összefüggő, három napnál hosszabb, időszak nem igazán. Szóval, ha valaki megkérdezi akkor általában hét év a válaszom, a sötét kezdetekről pedig nem beszélek…

2. Tartottál valaha hosszabb szünetet a blogolásban?
Sajnos olyan ember vagyok, aki könnyen elveszti a motivációját, ha nem kap visszajelzést a környezetétől. Így előfordul, hogy elmegy a kedvem az egész blogolástól és kell egy két hónap kikapcsolás, amíg újra megtalálom a számomra elérhető célokat, amik a továbbiakban motiválnak. Szóval igen, rendszertelenül, de van, hogy megjelennek itt hosszabb (szerencsés esetben rövidebb) szünetek. Ezeket én gyűlölöm a legjobban.

3. Mindig ugyanezt a nevet használtad?
Igen ^^ Fun fact: körülbelül minden online regisztrációhoz kötött felületen ezt a nevet használom. Az e-mail címem soha nem diktálom mindig én írom le, mert így hosszú perceket spórolok a keresztkérdéseknek, gyakran el kell mondanom többször ha szóban használom, és még én se vagyok benne biztos, hogy azt a C-t c-nek vagy k-nak kéne ejteni, de ez a név már én vagyok, amióta alsóban, a fantasztikusan nem létező angoltudásommal megteremtettem magamnak.

4. Mindig ugyanezen a címen blogoltál?
Valószínűleg nem, de mint már korábban említettem ezen a blogfelületen vagyok lassan hét éve, nem igazán emlékszem mit használtam korábban egy G-portálos vagy blog.hu-s próbálkozásomhoz. De valószínűleg Criszi szerepelt abban is… (Lehet nem vagyok túl kreatív?)

5. Változott az évek során a blogod témája?
Úristen volt itt már minden, hogy olvasókat szerezzek. A legfontosabbak természetesen mindig a történeteim voltak, eleve ezért kezdtem blogolni. De soha nem használtam úgy, mint mostanában divatos, azaz a blog soha nem egy történetnek volt fenntartva. Így viszont szárnyaltak a az elvetemült témák, volt, hogy a nagyonbölcs filozófiai elmélkedéseimet írtam le, volt, hogy hajfonási tippeket akartam adni, volt hogy rajzokat és fényképeket mutogattam (a fotóimat most az 500px-en és az instagramomon találjátok) szóval igen, volt itt már minden.

6. Milyen eszközöket használtál régen és milyeneket most a blogoláshoz?
A laptopom a legjobb barátom, de asztali gépen kezdtem el életemben elsőnek pötyörészni. Jegyzeteléshez viszont mindig füzeteket használok, valahogy ez a fajta kézzelfoghatóság könnyebbé teszi a koncentrációt. (Ha valaki ajándékot akar nekem venni, jegyzetfüzetből sosem elég 😉 )

7. Vannak olyan olvasóid, akik a kezdetektől követik a munkásságodat?
Anyukám ♥ és ha minden igaz, akkor van még egy nagyon lelkes, töretlen olvasóm, aki tényleg a kezdtek kezdete óta követ, és szívem mélyéről remélem, hogy még ma is olvasgat hébe-hóba. Még nem sikerült magamnak rendszeres, aktív olvasói kört kialakítanom, de dolgozok rajta. Nagy nagy életcélom egyébként egy igazi olvasói kör kialakítása.

8. Vannak bloggerek, akikkel már személyesebb kapcsolatot is kialakítottál?
A drága rókacsaládom ♥ Rájuk mindig számíthatok, és nem csak blogos, de magánéleti kérdésekkel is fordulhatok hozzájuk. Azt hiszem igazán szerencsés vagyok, hogy összehozott velük az élet, mert több, nagyon nehéz helyzetben voltak ott segíteni és biztatni. Szóval innen is köszönöm nektek Nevra, Kol és Babu ♥

9. Megváltozott a környezeted hozzáállása a blogoláshoz, a te blogodhoz?
Szerintem a környezetem vagy semlegesen vagy pozitívan áll a blogomhoz. Akinek első alkalommal említem az általában picit meglepődik, aztán egy vállrándítással már megy is másra a téma, néhány kivételes, különleges esetben pedig elkérik a blogom címét, ilyenkor általában pozitív visszajelzést kapok. Ezek miatt pedig utána legalább egy napig a föld felett lebegek a boldogságtól.

10. Szerinted miben fejlődtél leginkább a blogolás tekintetében?
Szerintem majdnem minden téren. Írástechnika és szókincs legfőképp, valamint a kifejezőképességem. A blognak köszönhetően szinte bármilyen témáról tudok rizsázni, bármit el tudok adni, amit én csináltam és ennek például az egyetemen már első félévben rendkívül nagy hasznát vettem. De fejlődtem informatika téren is, és észrevétlenül még ki tudja hány területen.

11. Akadt-e az életedben olyan lehetőség, amihez azért jutottál hozzá, mert blogolsz?
Nem, de nagyon várom ezt a pillanatot.

12. Van olyan téma, amiről megbántad, hogy írtál?
Volt néhány “cikkem” amiben rendkívüli életbölcsességeimet osztottam meg a világról, és arról, hogy mennyire lenézem a saját korosztályomat. Utólag ezeket már rendkívül szégyenlem, nyom nélkül el is tűntek mind az oldalról. Én sem vagyok különleges hópihe, nem kellett volna magam felsőbb szinte emelnem. Azóta sokat változtam szerencsére, és mindig azon vagyok, hogy akik hasonlóan gondolkoznak mint én akkor, megértsék, hogy senki nem jobb mert könyvet olvas annál aki sorozatot néz, okosabb mert gimnazista annál, aki szakközépbe jár és így tovább.

13. Mi az, amit ma már másképp csinálnál a blogodon/blogoddal, mint régen?
Nem siránkoznék nyilvánosan és fenyegetőznék a blog bezárásával csak mert nem kapok kommenteket… Kínoooos

14. Melyik a valaha megírt kedvenc blogbejegyzésed?
Ezen a kérdésen alaposan el kellett gondolkoznom, de az az igazság, hogy sehogy sem sikerült egyetlen bejegyzést kiválasztanom. Viszont, ahogy a cikkeim és bejegyzéseim böngésztem eszembe jutott két sorozatom, amiket imádtam írni, és amiket hamarosan újra szeretnék éleszteni.
Az egyik a Mese habbal cikksorozat, amiben főként a történetes blogok jellemzőiről (karakter képek) , a saját praktikáimról és módszereimről írtam. Úgy érzem ezek kifogyhatatlan tárházai újabb és újabb kivesézni való témáknak, így nem szeretném a feledésbe lökni őket.
A másik ilyen sorozatom a Szivárogtatás nevet viseli, ezek a bejegyzések a Vonalak elindulása előtt születtek, és kifejezetten arról a történetről és megírásáról szóltak. Mivel nagy reformok előtt állok én is és a blog is, azt szeretném, ha ezek a cikkek is újra nagy szerephez jutnának majd.

15. Kaptál valaha olyan kritikát, ami miatt lényegesen megváltoztattál valamit a blogoddal kapcsolatban?
Még nem, de bevallom még nem is sok kritika született a blogomról. Viszont volt valami, ami még jó néhány éve alaposan visszavette a kedvem az írástól. A  One Direction blogok fénykorát éltük történetek terén, és a kritikaíró oldalak is virágoztak. Lelkes amatőrként én is szerettem volna kritikát kérni, és vagy öt hat blogot megkerestem, amik közül mindegyik elutasított, mert csak a korábban említett zenekarról szóló történetekkel foglalkoztak. Tényleg úgy éreztem, hogy csak azért mert nem fanfictiont írok én már nem is számítok igazán bloggernek, írónak meg pláne nem, szóval ez alaposan visszavett az akkori lelkesedésemből.

16. Szerinted mennyi ideig fogsz még blogolni?
Őszintén remélem, hogy még 99 éves vén nagymamaként is pötyögök majd, hogy kínos helyzetbe hozhassam az unokáim.

17. Mit gondolsz, mennyire sikerült az évek alatt a blogodon közvetíteni önmagadat, a személyiségedet?
Még mindig keresem az arany középutat igazából. Úgy érzem a blogon sokkal nyitottabb, bátrabb vagyok mint a való életben, és ezt szeretném valahogy az egyensúly felé billenteni. A blogos bátorságból átemelni egy kicsit az életbe, és az életbeli visszafogottságomból egy kicsit a blogra. Nem akarom teletömni az oldalt a saját életemmel, de szeretném, ha az olvasók valahogy barátként is tekintenének rám, akivel nyugodtan lehet bármikor beszélgetni. Ezért is igyekszem például minél több felületen (ask, instagram, facebook stb.) elérhető lenni. Még twitter oldalam is van, bár még nem sikerült rájönnöm, hogyan tudnám úgy használni, hogy az a blog előnyére váljon. De 2018 az újdonságok éve lesz, szóval még belém csaphat az isteni szikra.

18. Fogalmazd meg, mit jelent számodra a blogolás és a saját blogod!
Egy mini szentélyt az írásaimnak. Persze nem mintha megérdemelnék. Meg akarom osztani őket a világgal, számomra egy fontos része az alkotásnak az, hogy másokkal is megoszthassam, és erre tökéletes felületet biztosít nekem a blog. Elérhetek embereket, akiket személyesen soha. Ennek a vágyálomnak a teljes kiteljesülése természetesen a könyvmegjelenés lenne, ez továbbra is a végső célom, de a blog addig is egy tökéletes kis palota nekem, a gondolataimnak és az írásaimnak.

19. Írj egy dolgot, ami szerinted igazán egyedi a blogodban, és kiemeli azt a tömegből!
Talán a sokoldalúság. Már a kezdet kezdetén is megvolt a blogomban az, ami talán még ma is ki tudja emelni a tömegből, mégpedig, hogy nem csak egyetlen történetnek van fenntartva. Szörnyen is érezném magam, ha az aktuálisan befejezett történetem után csak úgy ottmaradna az interneten magányosan, mindenféle friss tartalom nélkül. Daremo, akitől ugye maga a kérdőív is származik, nagyon hasonló felépítéssel dolgozik, rá már valahogy egyfajta példaképként is tekintek 🙂

 

 

Ezek lennének hát az én válaszaim, nagyon élveztem, hogy feleleveníthettem a kezdeteket, honnan is indultam mint blogger és hova sikerült eljutnom az évek alatt. Köszönöm a lehetőséget, remélem ti is érdekesnek találtátok a válaszaimat!

Criszi

  2 comments for “Veterán bloggerek kérdőíve

 1. 2018-01-18 at 09:34

  Sziaa!

  Örülök, hogy facebookon felugrott ez a bejegyzésed. Tök érdekes volt és néhol mintha én válaszoltam volna Szerintem én is ki fogom tölteni ^^

  Puszi,
  Ninaa

  • 2018-01-18 at 09:40

   Úúú köszönöm, hogy elolvastad *.* Ha kitöltöd várom a linket hozzá akkár itt, akár facebookon, nagyon nagyon szívesen olvasnám ❤

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.