The tea break award

Köszönöm a díjat drága rókahúgomnak, Babunak és alázatosan kérem bocsánatát amiért így megfeledkeztem a kitöltéséről.

1. Szabályok
1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

2. Idézet
“Writing is something you do alone. Its a profession for introverts who want to tell you a story but don’t want to make eye contact while doing it.

– John Green

3. Kérdések

Mióta írsz és mióta bloggerkedsz?
Történeteket azt hiszem azóta írók, amióta írni tudok, de a gondolataimnak már sokkal korábban a szerves részei voltak. Én olyan ember vagyok aki egy kicsit mindig a saját fejében él.
A bloggerek közé lassan 7 éve tartozom.

Szoktad figyelni más könyvekben/írásokban az írós praktikákat?
Könyvekben nem igazán, azokat pusztán az élvezet miatt olvasom, nem akarom elrontani magamnak az élményt azzal, hogy közben folyamatosan azon kattogok, az adott író milyen módszereket és hol alkalmat. Természetesen, ha valami különleges fogást látok, azt azonnal kiszúrom és elraktározom az agyamba, hogy később én is kipróbálhassam.
Blogos történeteknél pedig épp fordítva, azokat ritkán olvasom pusztán élvezetből, mindig alaposan tanulmányozom a “miérteket” és “hogyanokat”. Úgy vélem azoktól tudunk a legtöbbet tanulni, akik hasonló helyzetben vannak mint mi magunk, egy szerkesztett, korrektúrázott könyvből már sokkal kevesebb dolgot leshetünk el.

Van olyan karaktered, aki a többieknél jobban hozzád nőtt?
Egy kicsit az összes karakterem. Persze gondolom mindenki arra vár, hogy Lysandert és Jamest hozzám most, és valahol igazatok is van. Egy nagyon komoly munkám volt a Vonalak, amit soha nem fogok tudni teljesen elengedni. Ők ketten mindig nagyon közel fognak állni a szívemhez, de valahol az is igaz rájuk, mint az összes többi lezárt történetemre. Lezártam őket. Nosztalgikus szerelem ez, de a valódi figyelmet mindig az újak kapják.

Hogyan viszonyul a környezeted e hobbidhoz?
Akik tudják elfogadják, de különösen nagy érdeklődést, bármilyen intenzív érzelmet senki nem mutat iránta. Írsz? Oké.

Mesélj egy kicsit a kedvenc együttesedtől/színészedről/random választott emberedről!
Nincs kedvenc színészem, se együttesem vagy énekesem, ezért úgy döntöttem, arról a nagyszerű emberről fogok most mesélni, akitől ezt a díjat is kaptam. ♥
Babu egy elképesztően tehetséges lány, akit a bloggerkedésnek hála ismertem meg, és aki nélkül biztos, hogy sokkal kevesebb lenne az életem. Őszinte barát, akire mindig számíthatok, és akinek a tehetségétől mindig elámulok. Jelenleg több blogot is vezet instagramon pedig rendszeresen lehet gyönyörködni a szebbnél szebb rajzaiba. Amióta ismerem egy nagyon hosszú utat járt be, sokat fejlődött írásban, rajzban és emberileg is, ezt pedig mind önmagának és a kitartásának köszönheti.
Remélem egyszer eléri az összes álmát, nektek kedves olvasók pedig azt ajánlom kövessétek figyelemmel az útját, mert egyszer még sokra viszi majd 😉

Itt megtaláljátok őt:
Save your soul
Galactic Nightmares
Instagram

Örülsz a díjnak?
Amikor megkaptam nagyon boldoggát tett, hogy Babu rám gondolt. Őszintén fogalmam sincs, hogy hogyan feledkezhettem meg róla annyira, hogy csak most, hónapokkal később jutott eszembe.

Alvási szokások?
Ohm… Egy fél éve vagyok egyetemista, ami teljesen a feje tetejére állította az alvási szokásaimat. Az építészmérnöki kar szinte egyenlő az éjszakázás fogalmával, főleg, ha néha egy kis társasági életet is szeretnél élni. Szóval általában sokáig fenn vagyok, és ez a hétvégéimre is jellemző szokott lenni. Aztán egyszer csak BUMM elérem a holtpontot és akkor jön egy nap, amikor már este nyolckor elalszok és egyhuzamban letolok egy jó tíz vagy akár tizenkét órás alvást is.

Volt már olyan, hogy egy írásod elgondolkodtatott, milyen lenne filmként/sorozatként?
Természetesen az összes. Szerintem mindenki álmodozik ilyesmiről, aki valaha is írt történetet. Hogy zajlana a szereplőválogatás, hogy viselném, hogy bizonyos jeleneteket kihagynak, mi lenne ha valahol meg akarnák teljesen változtatni a cselekményt? Milyen lenne találkozni a megelevenedő karaktereimmel? Csupa olyan gondolat, amiken órákat tudok álmodozni. Valószínűleg soha nem jutok majd ennek a közelébe se, de remek motiváció is tud lenni néha.

4. Kérdéseim
1. Mit tanított neked a bloggerkedés?
2. Szoktál olvasni más bloggereket? Hagysz nekik visszajelzést?
3. Mit tartasz a legnagyobb hibádnak mint amatőr író/blogger?
4. Mi a legnagyobb erősséged?
5. Mi motivál a hétköznapokban a céljaid elérésében?
6. Mit tanácsolnál az öt évvel ezelőtti önmagadnak, ha leülhetnél vele egy csésze tea mellé?
7. Hol tudsz inspirálódni az újabb írásaidhoz?
8. Mondj egy dolgot, amivel te hozzájárulhatnál egy kezdő blogger fejlődéséhez!

5. Díjazottak
Úgy döntöttem, név szerint senkit nem jelölök ki erre a díjra. Egy rész azért, mert akik eszembe jutottak, már jórészt mind megkapták egyszer, másrészt azért, mert szeretnék új bloggereket megismerni. Szóval ha olvasod most ezt a bejegyzést, és úgy érzed, szívesen megválaszolnád ezeket a kérdéseket, bátran vidd tovább a fonalat!

+1 Áldás ami inkább egy jótanács 

Ha úgy érzitek nektek szól a kérdéssor és tovább vinnétek a díjat, a kész bejegyzést várom itt kommentben. Hozzáfűznivalótokat, véleményeteket se rejtsétek véka alá, hiszen mindenkire kíváncsi vagyok!

  3 comments for “The tea break award

 1. Babu
  2018-02-02 at 16:10

  *teljesen meghatódva kortyolgatja a teát*
  Ez a jellemzés ahw, a hetem fénypontja <3
  És aaaah már hét éve bloggerkedsz, asztapaszta, ez sok. Egészen hihetetlen 😀
  Az egyetemi alvási szokásaidat olvasva meg elgondolkodtam, hogy mennyire nagy gond, ha én gimiben csinálom ugyanezt? Huupsz…
  Ahhahah és a filmes dologról meg eszembe jutott, hogy van egy mindenesünk Nevra személyében, két-három év és vágód is lesz, muhahahah *szokásos ördögi tervezgetés*
  Na meg hidd el, én is felejtkeztem már el díjakról, szóval semmi gond 😉
  Éés nem tudom hogy hogyan zárjam le a kommentet, szóval csak itt hagyok egy ölelést és megyek ^^
  Ölel, Babu

  • 2018-02-02 at 17:58

   Számítok rád akkor ha egyszer filmes álmaim támadnak 😉 Köszönöm, hogy itt vagy
   Ölellek ^^

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.